Vodafone wil breedbandklanten werven met extra mobiele data

Onlangs maakt het ACM, de Autoriteit voor Consument en Markt, al bekend, dat steeds meer mensen kiezen voor het aansluiten van een alle-in-1-pakket. Hierbij worden televisie, internet en telefonie gecombineerd in één pakket, waar het vroeger nog gebruikelijk was om deze diensten los van elkaar aan te schaffen. Een van de providers die hier graag op inspeelt, is Vodafone. Hoewel deze provider voornamelijk bekendstaat om het aanbieden van mobiele telefonie, biedt het tevens alles-in-1-pakketten aan haar klanten aan. Afgelopen week maakte het bedrijf bekend zijn aantal breedbandklanten flink uit te willen breiden, door extra’s aan te bieden. Deze extra’s gelden alleen voor mensen die zowel vast als mobiel bellen via de provider, en ook vast internet en televisie afnemen.

Meer mobiele data

Vanaf maandag krijgt de groep klanten die alle vier de bovenstaande diensten bij Vodafone hebben ondergebracht, een extra mobiele databundel van maar liefst 3 GB en een extra televisiepakket naar keuze. Dit maakt het voor klanten steeds aantrekkelijker om over te stappen, aangezien het verbruik van mobiele data bij veel mensen toeneemt. Daarentegen kiezen ook veel mensen ervoor om in plaats van alle vier de diensten, slechts twee diensten in een keer af te nemen. Doordat veel providers onbeperkt mobiel bellen aanbieden, is het aansluiten van een vaste lijn vaak onnodig.  

Met deze actie beconcurreert Vodafone nadrukkelijk providers als KPN en Ziggo, die ook steeds vaker proberen om al haar diensten tegelijk te verkopen. Zo heeft KPN onder meer het pakket KPN Compleet, waarbij de provider de databundel van haar klanten verdubbelt als alle diensten worden afgenomen. Bij Ziggo is het zelfs alleen mogelijk om een mobiel abonnement te nemen, als u al klant bent van Ziggo voor vast internet.

De vraag is of KPN en Ziggo de concurrentie van Vodafone direct zullen vrezen, aangezien Vodafone slechts een piepkleine aanbieder is van vast internet. Doel van Vodafone is om binnen vijf jaar een marktaandeel van tien procent in handen te hebben, aldus Gerard Overmars, directeur van Vodafone Thuis.

“We zien dat de concurrentie zich ook steeds meer verplaatst naar quadplay-producten, dus dat klanten alles afnemen, vast en mobiel, van één provider”, zo zegt Overmars. Hoeveel mensen alles, inclusief een mobiel abonnement, bij dezelfde provider afsluiten durft Overmars niet te zeggen. Wel denkt hij dat dit segment jaarlijks met 4 tot 8 procent zal groeien.

 

Zoek de beste aanbieding op postcode