Skype geeft belminuten weg als goedmaker voor storing

Het kan u bijna niet ontgaan zijn, de grote storing die afgelopen maand duizenden gebruikers van het populaire Skype trof in Nederland en elders in de wereld. Door de storing kon het merendeel van de Skype-gebruikers niet zien welke contacten online waren en kon er niet gebeld worden of een videogesprek worden opgezet. Wel was het nog mogelijk om berichten te sturen naar andere leden van het netwerk, al was het dan afwachten of er gereageerd zou worden. U wist immers niet, of de college waarmee u sprak, beschikbaar was.

Voor Microsoft was dit de reden om sommige Skype-gebruikers twintig minuten aan gratis beltijd te geven voor het programma. Hiermee hoopt het bedrijf de grote storing in september met het merendeel van haar gebruikers goed te kunnen maken. Dit blijkt uit een e-mail die Microsoft naar een deel van haar gebruikers zou hebben verstuurd, zo stelt Windows Central.

Belminuten gebruiken in Skype

Met Skype is het mogelijk om gratis te bellen naar andere gebruikers, die Skype op hun computer hebben geïnstalleerd. Voor uitgaande gesprekken naar vaste of mobiele nummers, dienen gebruikers belminuten te gebruiken. De twintig belminuten die Microsoft nu aan een deel van de gebruikers van Skype heeft gegeven, kunnen worden gebruikt om te bellen naar vaste nummers in zestig verschillende landen en mobiele nummers in acht landen. Volgens Microsoft zullen de twintig belminuten binnen week aan de getroffen en gemailde accounts worden toegevoegd door Skype.

Onduidelijkheid over belminuten

Op internet is enige onduidelijkheid ontstaan over wie precies in aanmerking komen voor de gratis belminuten van Skype. Niet iedereen heeft het mailtje, waar Windows Central over spreekt, ontvangen, waardoor men niet weet of hij/zij ook daadwerkelijk belminuten zal krijgen. Zo zou het kunnen zijn, dat Microsoft alleen twintig belminuten geeft aan de abonnees die op het moment van de storing een Premium-abonnement hadden afgenomen.

Naar aanleiding van de wereldwijde storing in september deed Skype uitgebreid onderzoek naar de precieze oorzaak hiervan. Nu zou blijken, dat de storing veroorzaakt werd door een grote update in het programma.

Zoek de beste aanbieding op postcode