Internet + TV

Naast alles-in-1-pakketten en pakketten met enkel een telefonie- en internetabonnement stellen providers vaak ook nog een pakket samen met enkel een internetaansluiting en een televisieabonnement.

Ook hier geldt dat zowel de provider als de klant hier een heel aantal voordelen van ondervinden, omdat het inslinken van de hoeveelheid administratie voor beide kampen een hoop geld bespaart.

Vaste telefonie nauwelijks toekomst

Het lijkt aannemelijk dat de pakketten zonder vaste telefoonlijn in de nabije toekomst steeds meer aan populariteit zullen winnen. Door de mobiele telefoon was het gebruik van een vaste telefoon sowieso al behoorlijk afgenomen en een speciaal abonnement – al maakt het deel uit van een groter geheel – lijkt daardoor niet meer zo nodig als vroeger.

Inhoud van een internet-en-bellen-pakket

In een pakket met internet en televisie zit doorgaans hetzelfde als in een alles-in-1-pakket, behalve dan dat de vaste telefonie er niet automatisch bij inbegrepen is.  Dat betekent onder meer dat u er een bepaald aantal HD-zenders bij krijgt, een bepaalde internetsnelheid (uitgedrukt in een maximale download- en uploadsnelheid) en er een behoorlijk aantal aan extra opties te vinden zal zijn.

Bij een pakket waar niet alles inbegrepen is, rijst de vraag weleens of de benodigde apparatuur meegeleverd wordt. De digitale ontvanger ten behoeve van het afgesloten televisieabonnement is, zolang het niet meegeleverd wordt door de provider, een extra investering van honderd  à tweehonderd euro. Veelal wordt apparatuur in bruikleen gegeven, maar dat geldt bij sommige providers alleen bij een alles-in-1-pakket.

Het maken van de juiste keuze

Als u een goede afweging wilt maken over welk pakket voor u geschikt is, dient u zich in de meeste gevallen simpelweg af te vragen in hoeverre u downloadt en uploadt en of de geboden snelheid tegemoetkomt aan uw wensen. Zoals bij de alles-in-1-pakketten geldt ook hier dat de internetsnelheid het grootste onderdeel vormt van de totaalprijs die u aan het einde van de rit overmaakt aan de provider. Het aantal zenders dat u in HD-zenders kunt ontvangen verschilt doorgaans niet en de themakanalen zult u er hoe dan ook apart aan toe moeten voegen als deze gewenst zijn.

Over het algemeen gezien is het natuurlijk altijd van belang om te kijken wat de mensen zijn en vooral: het bedrag dat er per maand besteed kan worden. Veel pakketten, of daar telefonie bij zit of niet, zijn vaak wel op de een of andere manier in te vullen waardoor het aan alle wensen voldoet, zowel financieel en persoonlijk.

Zoek de beste aanbieding op postcode