Internet + bellen

Als consument kun je voor iedere dienst een apart contract afsluiten bij de eigen provider, maar het is vaak veel voordeliger als er een aantal diensten bij elkaar gestopt worden tot een combipakket.

Naast het alles-in-1-pakket heb je op die manier ook een pakket waar het televisieabonnement is weggelaten: u betaalt enkel en alleen voor internet en bellen.

Een van de belangrijkste voordelen van zo’n tweevoudig contract is dat de provider op deze manier kosten bespaart en de klant dat ook direct merkt. U betaalt dus duidelijk minder dan wanneer u twee aparte contracten zou afsluiten bij uw provider – laat staan bij twee afzonderlijke providers, misschien met de poging om juist geld te besparen.

Het andere voordeel zit erin dat u slechts op één contract hoeft te letten. Dat bespaart u tijd en financiële kopzorgen. Datzelfde geldt overigens voor de provider: hoe minder administratie, des te kleiner is het kostenplaatje voor de klant aan het einde van de maand. Dat eerste voordeel brengt wel met zich mee dat er een apart contract voor het televisieabonnement moet worden afgesloten, terwijl een alles-in-1-pakket daarin wellicht wel goedkoper uitvalt.

Inhoud

Bij een dergelijk contract krijgt u beide diensten gecombineerd. U krijgt voor de prijs van het pakket een internetaansluiting en een, wat betreft de download- en uploadsnelheid, vast aantal megabytes per seconde. Daarbij inbegrepen zit een telefonielijn voor een vaste telefoon, waarbij vaak voordelige beltarieven worden gehanteerd.

In zo’n contract is het bellen naar andere vaste lijnen vaak gratis, maar dat verschilt per provider en daar zal dus extra op gelet moeten worden. Bellen naar mobiele nummers wordt meestal tegen een vast laag bedrag aangeboden. Wat dat betreft werken de telefoonkosten van vaste telefoon inmiddels een beetje zoals sms’en: het geld dat u hieraan kwijt bent is verwaarloosbaar in de totaalprijs. Het gaat voornamelijk om de download- en uploadsnelheid van het geleverde internet. Ook of dit via de kabel, een ADSL-verbinding of glasvezel wordt geleverd speelt een belangrijke rol.

Sommige providers geven een vast telefoontoestel in bruikleen bij een dergelijk contract, sommige geven het bij een bepaalde pakketprijs cadeau. Weer andere geven alleen korting op de aanschaf van een toestel bij het afsluiten van een bellen-en-internet-abonnement. Dit is zeker een van de zaken waar gebruikers op letten als ze pakketten van aanbieders vergelijken.

Mobiele telefoon

Een abonnement zonder televisie is voornamelijk aantrekkelijk voor mobiele gebruikers, zeker omdat het bellen steeds minder populair wordt en het internet juist populairder. Daardoor is een abonnement met een heel aantal megabytes in combinatie met een handvol belminuten interessant bij abonnementen voor mobieletelefoon gebruikers.

Zoek de beste aanbieding op postcode