Alleen internet

Behalve allerlei verschillende soorten combinatiepakketten, biedt een provider ook afzonderlijke pakketten internet, telefonie en televisie aan.

Naast het televisieabonnement is het internetabonnement natuurlijk een van de populairste pakketten die bij de gemiddelde provider wordt afgenomen. Toch verschilt ieder internetpakket van provider tot provider, dus het is altijd aan te raden goed alle voors en tegen te noteren.

Waarop letten?

Het gedeelte waarin de specificaties van het te afnemen internet staat, is tevens het belangrijkste onderdeel in een alles-in-pakket en in een pakket waarin twee diensten worden gecombineerd, omdat er vooral naar de download- en uploadsnelheid wordt gekeken bij het samenstellen van de prijs die u uiteindelijk per maand betaalt.

Daarnaast moet u natuurlijk ook kijken naar andere voorwaarden die gesteld worden. Wordt het modem bijvoorbeeld meegestuurd, moet u dit zelf kopen of kunt u het wellicht van de provider lenen? Moet u bij de ene provider meer geld neerleggen, maar krijgt u er in verhouding wel een stuk meer voor terug? Allemaal vragen die u zich moet stellen als u de juiste keuze wilt maken voor een abonnement met alleen internet.

Belangrijkste inhoud van een internetpakket

De internetsnelheid ligt bij de Nederlandse aanbieders tussen de 8 Mb/s en 30 Mb/s, aangeboden voor nog net geen tientjes tot zo’n drie tientjes per maand. Soms zijn er uitschieters van 50 Mb/s beschikbaar. Er zijn verder diverse opties in hoe het internet wordt aangeleverd: via de moderne glasvezel, de kabel of een ADSL-aansluiting. Ook dat maakt een verschil in de uiteindelijke maandprijs. Bij glasvezel upload je even snel als dat je downloadt.

Voornamelijk internetgebruik

Hoewel een alles-in-een-pakket naar ratio goedkoper zal uitvallen, is een afzonderlijke dienst afnemen natuurlijk goedkoper als u de televisie- en beldiensten bijvoorbeeld nauwelijks gebruikt. Dan is het zonde geld om dat duurdere alles-in-1-pakket aan te schaffen, terwijl de andere diensten nauwelijks worden benut.

 

Zoek de beste aanbieding op postcode